Jak Połączyć Kawę z Marihuaną?

Opublikowane przez Jan Mrozek w dniu

Kofeina i marihuana to jedne z najczęściej stosowanych używek przez populację ludzką. Jak i jedno tak i drugie mają swoje niepowtarzalne efekty, ale gdyśmy je połączyli odczucia mogą być inne, niż w gdybyśmy je spożywali osobno.

Kofeina jest naturalną substancją pobudzającą, która występuje oczywiście nie tylko w ziarnach kawy, kakaowca, owocach guarany, liściach herbaty, ale też w kilkudziesięciu innych roślinach. Działanie kofeiny polega na tym, że pobudza ośrodkowy układ nerwowy, wpływając na wzrost koncentracji, refleksu i poprawę nastroju. Może jednak powodować niepokój, bezsenność, powodować bóle głowy i zwiększenie częstości akcji serca.

Z kolei marihuana pozyskiwana jest z z roślin z rodzaju konopi (Cannabis), zawierający substancje psychoaktywne, stosowany głównie w celach rekreacyjnych i leczniczych. Spożywanie marihuany może sprawić, że poczujesz głęboką euforie, aczkolwiek może być tak że poczujesz działanie odwrotne lęki, zawroty głowy i chwilowe zwiększenie ciśnienia krwi.

W chwili kiedy spożyjesz kawę i marihuanę w niedługim czasie pomiędzy sobą, efekt może się od siebie różnić niż kiedy są spożywane osobno. Z uwagi na to że obie te substancje działają wzmacniająco na dopaminę w mózgu, to uważa się, że mają one efekty współdziałające. A więc oznacza to jedno znacznie, że jedna działa na drugą – twierdzi dr Sergi Ferre z National Institute on Drug Abuse.

Podczas, gdy wszyscy skupiają się nad działaniem spożywania tych dwóch substancji, często pomija się zapach i smak marihuany. Wszyscy ci co dodatkowo przeznaczają czas na poszukiwanie marihuany wysokiej jakości o złożonym profilu terpenowym, smak i zapach wiele znaczą. Złożony profil terpenowy nie tylko zapewni wspaniałe odczucie euforii i tak zwanego haju, ale także wzmocni smak wszystkiego, co spożywasz.

Dla niektórych koneserów ulubioną rzeczą do spożywania konopi jest właśnie kawa. Coś wyjątkowego dzieje się, gdy dym ze smacznego jointa zaczyna mieszać się z parą wydobywającą się z pysznej filiżanki kawy. Jak wcześnie pisaliśmy można się nimi bawić osobno, ale gdy uzyskasz odpowiednie połączenie, wrażenia zostaną podniesione na nowy poziom osiągniętych doznań.

Jak wszyscy wiemy konopie podobnie jak, kawa ma wiele odmian a wszystko w zależy od tego, jak jest uprawiana i przetwarzana. Taka kawa może wyrażać różnorodne smaki, tak samo jak marihuana. Przykładem jest kawa na zimno z marihuaną – ponieważ jest nowym produktem dwóch amerykańskich firm Somatik i Ritual Coffee, które połączyły siły, by stworzyć oryginalny napój. Butelka ich kawy kosztuje 12 dolarów natomiast przeliczając na złotówki 47 zł. Taka kawa zawiera substancje psychoaktywne pochodzące z konopiach indyjskich. Jakby nie patrząc dużo kosztuje filiżanka takiej kawy…, Ericiem Andersonem, jest ekspertem w dziedzinie kawy, aby porozmawiać o parach najpierw przedstawił listę niektórych ulubionych odmian konopi indyjskich oraz idealną odmianę kawy, która wzmocni unikalne profile smakowe każdego szczepu.

Chemdog and Costa Rican
Chemdog ma bardzo wyraźny zapach. Połączenie ostrego pieprzu (kariofilenu) i jasnych cytrusów (limonenu), Chemdog oferuje ostry, gazowy bukiet, który jest tak wyjątkowy, że ukuł termin „chemia”.

Odmiana taka jak Chemdog potrzebuje kawy, która jest subtelna, słodka i lekko kwaśna, aby uzupełniać jej wspaniały aromat. Kawy z Kostaryki są świetne: zrównoważone, przystępne i niezbyt obezwładniające ani nie rzucające się w oczy. W szczególności Methodical’s Costa Rica La Pastora łączy się w pary, ponieważ daje przyjemną czekoladową subtelność z odrobiną soczystości na finiszu, co stanowi doskonałe uzupełnienie unikalnego profilu Chemdog.

Zkittlez i Columbian
Linalool nie jest terpenem występującym w dużych ilościach w konopiach indyjskich, jednak jego niewielka część może znacznie zaszkodzić. Zkittlez oferuje kwiatowy aromat z nutą lawendy i świeżego chmielu z linalolu. Po spróbowaniu tego szczepu zrozumiesz związek między marihuaną a chmielem.

Zkittlez wypadłby dobrze w połączeniu z kolumbijską kawą – jak Tres Santos z Intelligentsia. Kawy kolumbijskie stanowią dużą część całkowitej ilości kawy produkowanej na świecie i w zależności od regionu i wysokości uprawianej na jej wysokości mogą rozwinąć świetną kwasowość i równowagę. Ta kawa ma oprócz aromatów kwiatowych kilka cudownych nut wanilii i owoców pestkowych, idealnych dla chmielowej jasności

Zkittlez.Forbidden Fruit and Ethiopian
Zakochane dziecko dwóch bardzo smacznych szczepów, Cherry Pie i Tangie, Forbidden Fruit to odmiana o terapie naprzód, która wypełnia pomieszczenie nutami jagód i cytrusów. Kiedy otworzysz słoik tego aromatycznego szczepu, wszyscy w Twoim bezpośrednim sąsiedztwie to zauważą. Tak smaczna odmiana zasługuje na filiżankę równie pysznej kawy.
Kawa z Etiopii, poddana procesowi mycia, to idealna para do Zakazanego Owocu. Chociaż nie jest tak jagodowa jak naturalnie przetworzona kawa, myte etiopskie kawy są musujące, musujące i mają nuty cytrusów i jagód.
Temple’s Reko Yirgacheffe jest ulubionym miejscem wśród baristów i stanowi doskonały punkt wyjścia do specjałów kawowych.


0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


blog sprawdzone nasiona o marihuanie thc i konopi cbd
Copyright © SprawdzoneNasiona.pl